Goedkope kleding vinden: 7 tips

Geen zin om een klein fortuin uit te geven aan nieuwe kleding? Goed nieuws, want er zijn heel wat manieren om voordelig te shoppen. Wij hebben de 7 beste bespaartips verzameld die je toelaten om goedkope kleding te vinden.

1. Bezoek een stockverkoop

Voor goedkope kleding moet je op een stockverkoop zijn. Hier koop je een volledige garderobe – ook merkkleding – met hoge kortingen. Tijdens een stockverkoop wil de winkel namelijk plaats maken voor nieuwe collecties door de huidige collectie tegen een lagere prijs aan te bieden. Vooral bij een grote voorraad kan je dus interessante kortingen scoren, die oplopen tot meer dan 50%.

Ontdek dus snel alle kleding stockverkopen.

2. Ga voor prijsvechters

Je hoeft geen dure winkel te bezoeken voor stijlvolle kledij. Tegenwoordig zijn er ook een heleboel prijsvechters die leuke stukken aanbieden. De materialen zijn misschien iets minder duurzaam, maar je betaalt slechts de helft van de prijs (of zelfs nog minder). Wie dus op zoek is naar goedkope kleding en accessoires kan een van volgende winkels of webshops bezoeken:

 • Primark
 • H&M
 • Zalando
 • C&A

3. Koop tweedehands

Goedkope jassen, broeken, truien, handtassen… je vindt het allemaal in een tweedehandswinkel. Lange tijd was het not done om tweedehands kleding te kopen, maar dat is gelukkig verleden tijd. Platformen als Vinted hebben dit taboe doorbroken. 

Tweedehands kleding is niet alleen voordeliger, het is ook ecologisch. Je verkleint de afvalberg en vermijdt dat er in een van de lagelonenlanden een nieuw stuk geproduceerd wordt dat met een vervuilend transport naar hier komt. Dat is dus een win-win.

Er zijn trouwens verschillende manieren om goedkope tweedehands kleding te vinden:

 • Op marktplaatsen als 2dehands en Facebook Marketplace
 • Op apps zoals Vinted
 • In kringwinkels
 • Op rommelmarkten en buurtverkopen

4. Bezoek een kledingruilbeurs

Iedereen heeft wel enkele kledingstukken die al meer dan een jaar in de kast liggen en niet meer worden gedragen. In dat geval bezoek je best een kledingruilbeurs. Hier kan je items waarop je bent uitgekeken ruilen voor kledingstukken die wel bij je stijl passen. Handig, want ruilen en delen voorkomt weggooien.

5. Ruil met vriendinnen

Je hoeft niet meteen naar een kledingruilbeurs te gaan. Je kan ook binnen je vriendenkring kleding uitwisselen. Misschien heeft je vriendin een paar stukken die ze niet meer draagt en niet zouden misstaan in jouw garderobe? Vooral voor accessoires is dit interessant, omdat bij sjaals, handtassen, mutsen… de maat toch geen rol speelt.

6. Wacht op de solden

De solden zijn ongetwijfeld een van de beste perioden om goedkope kleding te shoppen. Want zowat alle kledingwinkels geven hoge kortingen (tot wel 70%) of doen andere promoties, zoals een 2 + 1 gratis actie. Kan je nog even wachten? Dan is het voordeliger om je aankopen uit te stellen tot de soldenperiode. Zo besteed je aanzienlijk minder geld voor dezelfde kleding.

Hier zijn alvast nog enkele solden tips:

 • Wees er snel bij, want meestal geldt de regel WEG = WEG
 • Vergelijk promoties tussen winkels
 • Bezoek niet alleen fysieke winkels maar ook webshops
 • Zelfs voor de solden kan je leuke acties vinden, bijvoorbeeld een koppelverkoop
 • Koop niet te impulsief, want dan verspil je geld aan stukken die je toch niet draagt

7. Gebruik promocodes

Vrijwel alle winkels hebben de mogelijkheid om kortingscodes te gebruiken. Maar hoe vind je die? Wel, er zijn verschillende manieren om een code te ontvangen. Sommige webshops geven je een kortingscode als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief.  Daarnaast houd je best de sociale media kanalen van het bedrijf in de gaten. En vergeet niet dat er ook websites zijn die kortingscodes verzamelen. Die vind je via Google.

Nog een laatste tip: maak een account, voeg je favoriete kleding toe aan je winkelmandje maar ga nog niet door de checkout. Soms krijg je een of twee dagen later een e-mail met een korting om je aankoop te voltooien. Zo wordt je kleding nog goedkoper.

8. Zamel geld in met oude kledij

Heb je leuke kleding op het oog maar past die niet in je budget? Dan kan je misschien extra geld inzamelen door oude kledij te verkopen. De opbrengst investeer je weer, waardoor die nieuwe kleding als het ware goedkoper wordt. Bovendien heb je meteen plaats in je kleerkast. Handig, toch?

9. Koop buiten het seizoen

Bespaar geld door de seizoenen om te keren. In de zomer koop je dus winterkledij als truien en mutsen, terwijl je in de winter zomerkledij aanschaft. Meestal kan je dan mooie kortingen scoren. Soms is het zelfs voldoende om enkele weken te wachten, en die warme jas niet in de herfst te kopen maar op het einde van de winter. Waarschijnlijk gaat die dan veel goedkoper over de toonbank. Geduld is dus een schone deugd!