hippe en goedkope zwangerschapskleding

Hippe en goedkope zwangerschapskleding

Kindje op komst? Proficiat! Dan moet je binnenkort op zoek naar zwangerschapskleding. Omdat je deze kledij slechts enkele maanden draagt, wil je waarschijnlijk geen fortuin uitgeven. En dat hoeft ook niet. Er zijn verschillende manieren om hippe en goedkope zwangerschapskledij te kopen.

Zo vind je goedkope zwangerschapskleding

Hieronder vind je een paar tips om je garderobe op een voordelige manier aan te vullen.

Discounters

Er zijn een heleboel design kledingwinkels die collecties voor zwangere dames hebben. Ondanks de stijlvolle ontwerpen, zijn deze stukken vrij duur. Wie goedkope zwangerschapskleding wil kopen, gaat dus best naar discounters zoals C&A, H&M, Bonprix en Zeeman. Ook daar is een overvloed aan keuze, maar dan met een interessanter prijskaartje.

Stockverkopen en outlets

Op een stockverkoop kan je heel wat geld besparen. Daar vind je hippe zwangerschapsmode met kortingen tot wel -70%! Verder hebben de meeste winkels en webshops een outlet gedeelte waar ze mooie kortingen geven op oudere collecties. Die zijn absoluut een kijkje waard.

Zussen of vriendinnen

Heeft je zus of vriendin al een zwangerschap achter de rug? Misschien kan je van haar een paar kledingstukken lenen, zoals jurkjes of een jas. Dat scheelt weer een pak geld.

Tweedehands

Tenslotte is er nog de tweedehandsmarkt. Neem eens een kijkje op 2dehands.be of de Facebook Marketplace. Daar vind je ongetwijfeld mooie en goedkope zwangerschapskleding voor elke seizoen.

Zwangerschapsmode tips

  • Wil je borstvoeding geven? Zoek dan zwangerschapsjurkjes die je later als borstvoedingsjurkje kan gebruiken.
  • Koop een kwalitatieve zwangerschapsbeha. Voor een dure voedings-bh wacht je best tot na de bevalling, want je borsten groeien nog. Koop een goedkoop, rekbaar model voor de eerste dagen.
  • Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Misschien zitten er nog oversized sweaters of maxi A-lijn jurken in je kleerkast die bruikbaar zijn.
  • Houd rekening met hetgeen al in je kast hangt. Zo kan je onderling combineren.
  • Kies voor ademende stoffen, zoals katoen en viscose.
  • Kijk naar het seizoen waarin je uitgerekend bent. Een half jaar op voorhand zwangerschapskleding kopen heeft echt geen zin.
  • Koop niet te veel. Uiteindelijk ben je ‘maar’ negen maanden zwanger. Het is zonde van je geld om te investeren in dure stukken die je slechts één keer draagt. Dat geld investeer je beter in babyspullen.