magazijnverkopen in belgie

Magazijnverkopen in België: zo vind je de beste magazijndeals

We hebben al enkele leuke manieren besproken om geld te besparen, zoals een sample sale. Daarnaast zijn er nog evenementen waarop je hoge kortingen kan scoren. Denk bijvoorbeeld aan een magazijnverkoop.

Wat is een magazijnverkoop?

Een magazijnverkoop is een stockverkoop die plaats vindt in het magazijn van een winkelketen. Dus in plaats van onverkochte stock te verkopen in individuele winkels doorheen het land, wordt alles gecentraliseerd op één plaats. Dat bespaart de winkelier heel wat logistieke kopzorgen.

Waar vind je magazijnverkopen in België?

Antwerpen, Genk, Geel, Hasselt, Waregem… er zijn magazijnverkopen in heel het land. Er is dus ongetwijfeld ook in jouw buurt een verkoop. Zoek snel via onze website.

Het zal je niet verbazen dat de locaties nooit in een stadscentrum liggen. Want magazijnen moeten vlot bereikbaar zijn voor vrachtvervoer. Daarom vind je ze meestal in industriezones langs autosnelwegen of gewestwegen. Handig, want dat wil zeggen dat ze vlot bereikbaar zijn met de wagen. Wie het openbaar vervoer gebruikt, zal wat meer moeten puzzelen om naar een magazijnverkoop te gaan.

Wat wordt er verkocht?

Zowat alle grote merken organiseren magazijnverkopen. Denk bijvoorbeeld aan JBC, Torfs, AS Adventure, Nike, Overstock en Flamant. Er is dus enorm veel variatie een producten. Op magazijnverkopen kan je babyartikelen, kleding, meubels, decoratie, gereedschap… met hoge kortingen aankopen.  

Tips voor een geslaagde magazijnverkoop

  • Controleer welke betaalmethoden beschikbaar zijn. Soms kan je enkel cash betalen. Kredietkaarten zoals Visa en Mastercard worden niet altijd aanvaard.
  • Stippel op voorhand de route uit. Zoals eerder al gezegd, zijn de meeste magazijnverkopen slecht bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Wees er snel bij, want weg = weg. Dat geldt voor alle stockverkopen.
  • Sommige winkels geven een voorsmaakje van de aangeboden producten op hun website. Neem hier een kijkje om een eerste selectie te maken.
  • Meestal moet je zelf voor het transport zorgen. Voorzie dus een aanhangwagen of camionette wanneer je bijvoorbeeld naar een magazijnverkoop van meubels gaat.