wanneer solden in belgie 2022

Hoe lang duren de solden in 2022?

Wist je al dat winkeliers niet zomaar solden mogen organiseren? De soldenperiode wordt door de Belgische overheid bij wet vastgelegd. Er zijn twee periodes waarin deze verkopen mogelijk zijn, namelijk januari en juli.  

Wintersolden 2022 België

De wintersolden lopen van 3 januari tot en met 31 januari 2022. Dat is het perfect moment om nieuwe winterkledij te kopen, zoals truien, skijassen en laarzen.

Zomersolden 2022 België

De zomersolden lopen van 1 juli tot en met 31 juli 2022. Deze soldenperiode is erg geliefd bij zonnekloppers, omdat er dan T-shirts, korte broeken en kleedjes met hoge kortingen verkrijgbaar zijn.

De sperperiode

Eén maand voor de start van de solden is er een sperperiode. Tijdens deze periode mogen winkels uit de kledingsector (incl. lederwaren en schoenen) geen prijsverminderingen aankondigen of waardebonnen verspreiden. Het doel van de sperperiode is om te garanderen dat de prijs van soldenproducten effectief gedaald is en alle winkeliers op de voorzien data starten. Goed om te weten; België is het enige land met zo’n regeling.

Kan je niet wachten op de solden?

Geen probleem. Er zijn dagelijks stockverkopen, waarbij je profiteert van mooie kortingen op kledij, meubelen, juwelen en tientallen andere producten. Via onze website vind je meteen een overzicht van alle stockverkopen in België – zowel fysiek als online.