voordelen van online winkelen

Alle voordelen van online winkelen

Een shoppingdag in een winkelstad als Antwerpen, Hasselt of Brussel is altijd leuk. Toch kiezen veel consumenten ervoor om online te winkelen. Want dat heeft een heleboel voordelen.

9 voordelen van online shoppen

1. Winkel wanneer jij dat wil

Een webshop is 24u op 24 open, en dit 7 dagen per week. Sluitingsuren zijn er niet. Je kan dus shoppen wanneer jij dat wil. Ben je bijvoorbeeld iemand die tot in de late uurtjes moet werken? Dan zijn alle winkels waarschijnlijk al gesloten, maar kan je toch nog achter je laptop kruipen om iets online te bestellen.

2. Geen stressvolle verplaatsingen

Van ellenlange files tot overvolle parkings, een bezoek aan een winkelstad of shopping center brengt heel wat stress met zich mee. Soms heb je daar gewoon geen zin in. Wie online shopt verspilt geen reistijd. Winkel in alle comfort vanuit je eigen zetel.

3. Niet aanschuiven

Op drukke momenten moet je soms lang aanschuiven aan paskamers en kassa’s. Als er dan nog iemand voorsteekt, bereiken je frustraties nieuwe hoogten. In online winkels is dat geen probleem.

4. Makkelijker vergelijken

Fysiek kan je maar op één plaats tegelijkertijd zijn. Maar online is het perfect mogelijk om meerdere webshops in verschillende tabbladen te openen. Zo wordt het nog makkelijker om producten en prijzen te vergelijken.

5. Reacties van klanten

Nog een voordeel van online winkelen zijn de klantervaringen. Op platformen als Trustpilot leer je meer over de service van de webshop. Daarnaast tonen sommige website klantervaringen bij individuele producten, bijvoorbeeld omtrent de pasmaten, kwaliteit of kleuren.

6. Groter aanbod

Een fysieke winkel is  beperkt door de oppervlakte van het winkelpand. Dat is bij een webshop niet het geval. Het assortiment is dus veel groter. Heel wat items die je online vindt, zijn niet verkrijgbaar in de winkel.

7. Geen opdringerige verkopers

Voel jij jezelf ook ongemakkelijk wanneer een opdringerige verkoper iets probeert aan te smeren? Online heb je daar geen last van. Je kan ongestoord winkelen.

8. Kortingscodes

Het is super eenvoudig om kortingscodes voor webshops te vinden. Zoek maar eens in Google naar ‘kortingscode’ + de naam van de webshop. Op sociale media kanalen als Facebook en Instagram vind je ook soms promocode’s. Zo bespaar je weer wat geld.

9. Privacy

Sommige spullen koop je liever niet in een fysieke winkel omwille van privacyredenen, zoals een zwangerschapstest, pikante lingerie of seksspeeltjes. In een online winkel ben je helemaal anoniem. Bovendien hebben een aantal webshops de mogelijkheid om pakjes discreet te leveren – zonder vermelding van de naam van de webshop.

Ontdek onze online stockverkopen

Wist je al dat er ook online stockverkopen zijn? Shop online en profiteer van de hoge kortingen.